El llop i les ovelles

Objectiu

Afavorir la cooperació i la coordinació de grup

Durada

Entre 10 i 20 minuts

Funcionament del joc

Els jugadors faran una ramada d’ovelles. Per això es posaran de quatre grapes i fortament units entre ells, dins d’un cercle dibuixat.El monitor serà el primer llop, i intentarà separar les ovelles del ramat traient-les de la marca del terra. Quan aconsegueixi treure alguna ovella, aquesta passarà a ser un nou llop.La ramada ha d’impedir que els llops s’emportin les ovelles.El joc acaba quan totes les ovelles s’han convertit en llops. L’última ovell començarà el joc com a llop.

ModificacióEn principi no és necessària cap adequació, tot i que sempre us haureu d’adaptar als vostres infants o joves.

AvaluacióPoden tenir alguns inconvenients en el joc els nens que no vulguin ser tocats en ser agafats, però són més qüestions personals i afectives. La majoria quan veuen que la resta s’ho està passant tan bé, s’incorporen al joc. Cohesiona molt el grup el fet que entre tots s’hagin de defensar del llop. Es passa una estona molt divertida. El llop o la lloba han de ser una mica forts perquè, si no no hi ha manera de treure’ls.